Coffeeshop

In het ronde tafelgesprek van 2 juni is ingesproken door twee geboren en getogen Noordwijkerhouters om een coffeeshop te starten. Ze zijn al een tijd werkzaam in de horeca- en toerismebranche en zien voordelen.

Inmiddels is daarover een Poll gehouden en de uitslag is bekend:

Er zijn 2863 stemmen uitgebracht, waarvan 1590 vóór en 1273 tegen de vestiging van een coffeeshop in Noordwijkerhout. Wij danken iedereen voor hun betrokkenheid bij dit onderwerp, maar vooral voor het uitbrengen van een stem. Daarbij mikken we niet op verdeeldheid over dit onderwerp, maar juist op het komen tot een goede oplossing in het belang van regulering, controle en ook bescherming van de eigen jeugd. Uiteindelijk willen we in dialoog met zowel voor- als tegenstanders komen tot een goede oplossing. Bekijk de video voor wat nuances en de vervolgstappen!


Janus

 In het ronde tafelgesprek van 19 april kwam de herinrichting van het  Vuurtorenplein in Noordwijk ter sprake. Een lang traject helaas, maar een gevolg zou kunnen zijn, dat het mooie beeld van Janus ooit zou gaan verdwijnen. 

Bruisend Noordwijk heeft door middel van een Poll gepeild hoe de Noordwijkers daar tegenover zouden staan. De uitslag is bekend en wat ons betreft niet verrassend: maar liefst 86% heeft gestemd voor behoud van Janus in Noordwijk aan Zee.

Een mooie uitslag en een goed fundament om ons, ook in de toekomst, fel te verzetten tegen uitplaatsing!