Waterspeeltuin de Speelakker

 

Ter gelegenheid van het 20 jarig bestaan deze schitterende outdoor speeltuin vandaag bezocht. De speeltuin is helemaal gratis en dus niet commercieel, goed toegankelijk en mooi onderhoudern. De speeltuin draait met weinig subsidie, dank zij de inzet van veel vrijwilligers. Mooie waterpartijen, een kabelbaan, vlotten, waterfietsen, grote zandbak en nu ook muziekinstrumenten. Een bezoek waard!Coffeeshop


In het ronde tafelgesprek van 2 juni is ingesproken door twee geboren en getogen Noordwijkerhouters om een coffeeshop te starten. Ze zijn al een tijd werkzaam in de horeca- en toerismebranche en zien voordelen.

Inmiddels is daarover een Poll gehouden en de uitslag is bekend:

Er zijn 2863 stemmen uitgebracht, waarvan 1590 vóór en 1273 tegen de vestiging van een coffeeshop in Noordwijkerhout. Wij danken iedereen voor hun betrokkenheid bij dit onderwerp, maar vooral voor het uitbrengen van een stem. Daarbij mikken we niet op verdeeldheid over dit onderwerp, maar juist op het komen tot een goede oplossing in het belang van regulering, controle en ook bescherming van de eigen jeugd. Uiteindelijk willen we in dialoog met zowel voor- als tegenstanders komen tot een goede oplossing. Bekijk de video voor wat nuances en de vervolgstappen!