Home Bestuur en dienstverlening Bruisend Noordwijk eerste bij inlevering kandidatenlijst

Bruisend Noordwijk eerste bij inlevering kandidatenlijst

we gaan van start met een dreamteam

Door Jaap_M

Maandagmorgen, klokslag 9 uur was Bruisend Noordwijk de eerste partij, die zijn kandidatenlijst mocht inleveren op het  gemeentehuis te Noordwijk!

De partij werd vertegenwoordigd door Cathérine Vergouw (10, lijstduwer). De ambtelijke toets nam ongeveer 30 minuten in beslag. Na de formele goedkeuring door het Centraal Stembureau zal er op 4 februari nog een openbare zitting zijn en zullen de lijstnummers bekend worden gemaakt. Samen met twee andere “starters” moeten de nummer 9 tot en met 11 worden verdeeld.

De Kandidatenlijst van Bruisend Noordwijk

De kandidatenlijst van Bruisend Noordwijk is samengesteld als volgt:

  1. Jaap de Moor (lijsttrekker)
  2. Jeroen Arbouw
  3. William Plug
  4. Renate van den Berg
  5. Jacqueline Groenewoud
  6. Erna Kagenaar
  7. Karin van ’t Hoff
  8. Mitchel Kortekaas
  9. Suzanne de Moor
  10. Cathérine Vergouw (lijstduwer)

De samenwerking binnen het team Bruisend Noordwijk

Jaap de Moor: “We zijn erin geslaagd een uitstekend en enthousiast team samen te stellen. Allemaal mensen, die er echt zin in hebben en gemotiveerd zijn om via de plaatselijk politiek bij te kunnen dragen aan de belangen van onze inwoners. En dan doel ik ook op een gelijke behandeling van alle dorpen en geen haantjesgedrag of accenten, die gelegd zouden moeten worden op één dorp ten koste van de andere. Uiteraard zijn we een lokale partij, maar wel een lokale partij voor de inwoners van álle dorpen van De Zilk tot Noordwijkerhout en tot Noordwijk.”

Cathérine Vergouw: “Wat de samenwerking binnen dit team zo bijzonder maakt, is de manier van omgaan met elkaar: transparant en geen dubbele agenda’s. En uiteraard kunnen we ons volledig vinden in de speerpunten van de partij, kort en krachtig. Geen geleuter of dikke beleidsnota’s. Het moet in de plaatselijke politiek ook draaien om duidelijkheid. Wie weet kunnen we een bijdrage gaan leveren aan wat meer heldere en prettige debatten en een fatsoenlijke omgang met elkaar. Geen gekissebis om niets of het leggen van korreltjes zout op ieder slakje. We moeten oppassen, dat de inwoners niet gaan afhaken.”

Onze speerpunten

Jaap de Moor: “Onze speerpunten zijn inmiddels zorgvuldig samengesteld en maken tezamen deel uit van het verkiezingsprogramma. Ze zijn te vinden op  https://bruisendnoordwijk.nl/politieke-speerpunten/. Best veel, dus we hebben besloten wat accenten te gaan leggen op een top 10. Deze worden binnenkort bekend gemaakt. In ieder geval hebben we er veel zin in en we hopen tijdens onze flyeracties op prettige en leuke gesprekken. Gesprekken, waarbij  het niet of minder zal moeten gaan om het “toeteren” van de eigen boodschap, maar vooral om het ontvangen van  boodschappen van inwoners.”

De rol van de raad

Jaap de Moor: “De raad moet zich beperken tot zijn kerntaken en dat zijn vooral het stellen van kaders en het controleren van het beleid van het college. Vooral bij het stellen van kaders zie ik het vaak tot zeer vaak mis gaan, omdat de raad steeds maar weer op detailniveau wil beslissen. Of nog erger, zich min of meer gaat bezig houden met taken van het college. Wanneer dat gebeurt, dan ontstaan redelijk zinloze discussies, die niet in de raad thuis horen en ook niet meer te volgen zijn voor het publiek en dus onze inwoners. Onze journalisten proberen dan weer naar eer en geweten daar een begrijpelijk verhaal van te maken. Petje af, ga er maar aan staan: raadsdebatten soms tot half twee in de ochtend. Maar wat nog riskanter is, is het volgende. Wanneer de raad of zelfs de eigen fractie gedetailleerd invulling gaat geven aan de portefeuille van het college of zelfs de eigen wethouder, dan ontstaan ongelukken. Dat hebben we binnen dit college al twee keer zien gebeuren met als gevolg het vertrek van twee wethouders.”

 

You may also like

Laat een reactie achter