Cathérine Vergouw

Commissielid Welzijn
Dag bruisende Noordwijkers, Noordwijkerhouters en Zilkers. Mijn naam is Cathérine Vergouw, geboren in 1978 te Amsterdam, opgegroeid in Muiden tot ik op mijn achttiende ging studeren in Amsterdam. Inmiddels leef ik samen met mijn gezin al meer dan 8 jaar met veel geluk en plezier in Noordwijk.
Waarom ik een gooi doe naar de lokale politiek? Dit komt onder andere voort uit mijn ervaringen met onder andere het zorgsysteem, waar het aan de ene kant gaat om de enorme regeldruk en het vele papierwerk. Maar dat aan de andere kant weer ten koste gaat van de handen aan het bed. En dat is zonde en kan beter geregeld worden.
Zelf ben ik een positivo, nieuwsgierig, energiek en loyaal. Geen heilig boontje, maar iemand die naast ratio ook een groot sociaal verantwoordelijkheidsgevoel heeft. Mijn gevoelsantenne staat altijd aan, en ik beoordeel ieder onderwerp op inhoud.
Uitgangspunt is samen met en naast elkaar leven in gezonde harmonie, met respect voor elkaars ideologie. Dat maakt ook de verbinding met Bruisend Noordwijk. Van dichtbij maakte ik de impact mee van de fusie op inwoners, ondernemers en verenigingen. Ik werd hierdoor geraakt en met onpartijdige afstand zag ik vooral een gebrek aan erkenning en waardering voor elkaar. Op veel beleidsterreinen zag ik ook een moeizame harmonisering tussen de vier dorpskernen. Dus toen Jaap de Moor een balletje opgooide voor het commissie-lidmaatschap Welzijn, zag ik kans om de politieke arena te gaan betreden en mij aan te sluiten bij een partij die opkomt voor de belangen van de gemeenschap in alle vier de dorpskernen. Eerlijk, fier, ‘n tikkeltje sarcastisch en nadruk op samenwerken; doen wat je moet doen voor een sterker Noordwijk. De gemeente is daarbij ook een aantrekkelijke bestemming voor gasten, die nu alleen maar meer en meer mag gaan bruisen voor alle bloedgroepen.