Kandidatenlijst voor de verkiezingen in 2022

Jaap
Partij Oprichter #1

Mijn naam is Jaap de Moor, vader van 3 kinderen en inmiddels 8 kleinkinderen.

 

Met een aantal tussenpozen ben ik vanaf 2002 actief in de plaatselijke politiek.

Ik ben werkzaam geweest in zowel technische als juridische functies. Voor mij is het een uitdaging om me dienstbaar op te stellen voor de plaatselijke gemeenschap en dat doe ik met plezier en inzet. Met genoegen zoek ik zaken, die niet transparant zijn tot op het bot uit en probeer daarin zo goed mogelijk de onderste steen boven te krijgen. Eerlijkheid en openheid staan voor mij hoog in het vaandel.

Ongeveer twee jaar geleden ben ik als eenmansfractie begonnen met de opbouw van onze nieuwe partij Bruisend Noordwijk. Een lokale partij, die opkomt voor de belangen van alle inwoners van alle dorpen. Daarbij geen geleuter of dikke beleidsnota’s, maar heldere taal en snelle besluitvorming! Mijn verdere ambitie? Samen de partij zo goed, sterk en transparant mogelijk neerzetten en meedoen aan de verkiezingen van 2022!

Jeroen 3 2(1 van 1)
Kieslijst #2

Mijn naam is Jeroen Arbouw. Ik ben 46 jaar oud. Trotse vader en bonusvader van 5 prachtige kinderen. 

 

Drie dochters en twee zonen in de leeftijd van 21, 15, 12, 10 en 3 jaar oud. Sinds 2017 woon ik samen met mijn partner Renate van den Berg (nummer 4 op de kieslijst), onze 4 kinderen en twee honden in Noordwijk.

Ik ben in Leiden geboren en heb de eerste jaren van mijn leven samen met mijn ouders in De Zilk gewoond. Mijn ouders hadden slagerijen in Hillegom en Haarlem. Ik zat als kind in Hillegom op school. Mijn ouders hadden destijds een grote passie, paarden en honden. Door de vriendschap die zij hadden met de bekende Koos Bakker, heb ik als kind veel mogen toeven tussen (onze) paarden bij manege Bakker in Noordwijkerhout. Uiteindelijk ben ik vanuit De Zilk verhuisd naar Voorschoten.

Na mijn middelbare school- en studietijd in Leiden, waarbij ik veel op stap ben geweest in Noordwijk, “het Zeepaardje” en “Club 71”, heb ik, na een tijd in de Horeca werkzaam te zijn geweest en mijn eigen bar heb mogen uitbaten in Amsterdam, gediend als beroepsmilitair bij de Koninklijke Marine op het Marine vliegkamp Valkenburg. Na mijn tijd als beroepsmilitair ben ik werkzaam geweest bij de Politie in diverse recherchefuncties, waarvan ik de laatste jaren werkzaam ben geweest als senior zedenrechercheur/verhoorspecialist, binnen een landelijke opsporingsteam dat internationale kinderporno en kindersekstoerisme/kindermisbruik onderzoekt en slachtoffers identificeren. Uiteindelijk ben ik verhuisd naar Noordwijk waar ik samen met Renate en ons prachtige samengestelde gezin woon. Mijn liefde voor paardrijden heb ik weer opgepakt en samen met mijn dochter maak ik regelmatig een buitenrit door de bossen en over het strand via Manege Bakker.

Inmiddels heb ik de zorg voor onze jongste zoon Quint op mij genomen. Een heerlijk vrolijk ventje van 3 jaar oud met een beperking. Quint heeft TOS, Taal Ontwikkel Stoornis, waarbij hij nauwelijks praat. Daarnaast heeft hij mogelijk ook een vorm van autisme. Dat zijn we nu aan het onderzoeken. Samen met Renate hebben wij hier veel in moeten bereiken om zorg te dragen dat Quint de juiste zorg kon krijgen en deze blijft krijgen.

Door mijn achtergrond in zowel werk als privé, ben ik benaderd door Erna Kagenaar (nr. 6) en Jaap de Moor (nr. 1) met de vraag of ik interesse had in de lokale politiek en in hun partij “Bruisend Noordwijk”. Na een diepgaand gesprek met Jaap de Moor, die als voormalig Officier van Justitie bij het OM en ook in zijn privé veel raakvlakken had met mij als mens, heeft Jaap mij meegenomen in zijn visie op de door hem te voeren politiek indien onze partij door u de mogelijkheid krijgt om mee te mogen “regeren” binnen de Gemeenteraad of wellicht het college van de Gemeente Noordwijk na de verkiezingen dit jaar.

Een visie van daadkracht, transparantie en integriteit met kernwaarden die ik onderschrijf en mijn inziens nodig is om verandering teweeg te brengen in het huidig politiek klimaat dat wordt gewantrouwd. Een wantrouwen dat ik door diverse ervaringen met diezelfde Gemeente onderschrijf en waarvan ik van mening ben dat daarin iets kan veranderen. Ik heb de keuze gemaakt om mij te verbinden aan de partij en mij, indien u ons het vertrouwen geeft, te verbinden aan de gemeente Noordwijk met haar dorpskernen Noordwijk, Noordwijkerhout en De Zilk. Om op die manier met onze Partij “Bruisend Noordwijk” uw belangen te mogen behartigen en te verdedigen binnen onze Gemeente.

William
Kieslijst #3

Mijn naam is William Plug en ik ben een geboren en getogen Noordwijker.

 

In het dagelijks leven geef ik les op de afdeling Orde en Veiligheid van de Nova Campus in Haarlem. Hier leiden wij toekomstige beveiligers en handhavers op tot beroepsprofessional. Het zal u dan niet verbazen dat de veiligheid van alle inwoners van onze gemeente mij erg aanspreekt. Daarnaast ben ik radiotechnicus bij BO en verzorg ik de muzikale invulling van diverse programma’ s.

Sinds kort ben ik actief bij dit bruisende gezelschap.

3 Kernen 1 gemeente, daar doen wij het voor!

Renate
Kieslijst #4

Mijn naam is Renate van den Berg, ik ben 44 jaar en woon 33 jaar in Noordwijk.

 

Mijn moeder komt uit Noordwijk en mijn vader uit Noordwijkerhout. Mijn grootouders kwamen uit de 2 dorpskernen. Dit maakt dat ik sterk verbonden ben aan deze streek. Ik heb 2 kinderen en 3 bonus kinderen. Mijn achtergrond is bedrijfskunde en ik ben al vele jaren werkzaam bij verschillende verzekeringsmaatschappijen op managementniveau. Ik heb mij jaren beziggehouden met fraudebestrijding in de zorg. Zorg en welzijn is voor mij een heel belangrijk onderwerp, met name omdat we zien dat er veel misbruik van zorggelden wordt gemaakt of dat het geld niet altijd wordt besteed aan de juiste zorg op de juiste plaats. Ik wil mij hard maken voor een transparant en efficiënt beleid die zorgdraagt voor een juiste inzet van de beschikbare financiële middelen. Zodat iedere inwoner van de gemeente Noordwijk, Noordwijkerhout en de Zilk toegang heeft tot de benodigde (jeugd)zorg.

Jacqueline
Kieslijst #5

Ik ben Jacqueline Groenewoud, een Noordwijkse in ‘hart en nieren’.

 

Ik woon in Noordwijk met mijn zoon en ben gescheiden.

‘Recht is recht’ en ‘krom is krom’; dat is mijn motto.

Voor mij maakt het geen verschil, of je nou uit de Zilk, Noordwijkerhout of Noordwijk komt. Ik ben er oprecht voor jullie! Geen bla-bla-bla maar actie!

 

Ik ben 41 jaar werkzaam geweest in de ouderenzorg als uitvoerend medewerker en sinds kort met pensioen. Verder heb ik  40 jaar in verschillende ondernemingsraden gezeten  en de laatste 7 jaar ook werkzaam geweest als vakbondsconsulente voor NU ‘91.

Waarom ik mij aansluit bij Bruisend Noordwijk?  Het is een toegankelijke, laagdrempelige partij met ‘gewone mensen’, waarbij ik denk dat deze partij het verschil kan maken in de Noordwijkse politiek.

Mijn ambitie: toegankelijk zijn voor alle inwoners en niets beloven wat je niet waar kunt maken.

Met mijn enthousiasme wil ik een bijdrage leveren aan Bruisend Noordwijk en er een fantastische partij van maken en uiteraard meedoen aan de verkiezingen in 2022.

Renate
Kieslijst #6

Mijn naam is Erna Kagenaar, geboren in 1971 te Noordwijk.

 

Samen met mijn man en twee volwassen kinderen wonen wij in wijk “Boerenburg” in Noordwijk.

Mijn leven lang ben ik woon en werkgerelateerd Noordwijkse.

Na de opleiding tot verpleegkundige en bijzonder mooie, lange arbeidsjaren bij ‘ s Heerenloo, heb ik mijn blik verruimd voor de financiële dienstverlening voor mensen met een zorgindicatie. Als beschermingsbewindvoerder en daarna als coördinator is daadkracht in besluitvorming mij bekend.

Verbinden met groot verantwoordelijkheidsgevoel, typeert mij.

Confrontatie vermijdend zult u mij niet treffen indien dit nodig is.

Naast auteur van drie boeken, schrijf ik maandelijks een column en gedicht voor “ Blik op Noordwijk”.

Ik wens alle inwoners een veilig, welkom, betaalbaar en bruisend woongenot met verdraagzaamheid en effectieve samenwerking.

Met de visie en speerpunten van Bruisend Noordwijk kunnen we dit bereiken en zullen wij ons blijven inzetten!

Karin
Kieslijst #7

Mijn naam is Karin van ’t Hoff. Bijna 30 jaar woon ik in Noordwijkerhout.

 

Ik ben moeder van 2 kinderen en woon samen met mijn vriend.Mijn opa en oma kwamen ook uit gemeente Noordwijk.

Sinds mijn universitaire studie financiële bestuurskunde werkte ik 10 jaar als controller bij grote bedrijven.

Sinds 2007 ben ik als concern controller en financieel adviseur aan de slag bij diverse gemeenten. Momenteel ben ik werkzaam bij de gemeente Amsterdam, waar ik het budgetbeheer van 12 miljoen voor laaggeletterdheid.

Het spreekt voor zich dat ik het belangrijk vind dat het belastinggeld van de inwoners goed besteed moet worden. Daarom sluit ik mij aan bij Bruisend Noordwijk

 

Mitchel
Kieslijst #8

Mijn naam is Mitchel Kortekaas, 24 jaar jong.

 

Van beroep ben ik treinverkeersleider bij ProRail.

Sinds mijn geboorte woon ik al in de gemeente, de eerste helft in de Zilk, en de tweede in Noordwijkerhout.

 

Ik heb al langere tijd interesse gehad in zowel de landelijke politiek als in de lokale politiek.

Daarom heb ik enkele jaren geleden ook meegedaan met de cursus “Politiek Actief” van ProDemos.

 

In mijn ogen is het zeer belangrijk dat er een lokale partij is, die daadwerkelijk opkomt voor de

belangen van de inwoners, daarom sta ik achter Bruisend Noordwijk.

Suzanne
Kieslijst #9

Mijn naam is Suzanne de Moor.

 

Mijn werk is tevens mijn passie en combineer ik met het co-ouderschap van mijn twee dochters Rosalie en Babette. Ik ben opgegroeid in Noordwijkerhout en geniet elke dag van onze mooie duinen en het strand.

Sinds 2015 heb ik mijn eigen bedrijf More Advice waarin ik als Financiële huisarts mensen help hun leven weer financieel op de rit te krijgen bij veelal emotionele life events zoals een echtscheiding, ontslag of overlijden van een dierbare.

Ik heb jarenlang ervaring in de financiële dienstverlening. Het is mijn passie om mensen te helpen en mijn kwaliteit om mensen met elkaar te verbinden.

Sinds kort ben ik betrokken bij Bruisend Noordwijk, een lokale partij die aansluit bij mijn eigen kernwaarden. Transparantie, eerlijkheid en helderheid.

Cathérine
Lijstduwer #10

Dag bruisende Noordwijkers, Noordwijkerhouters en Zilkers.

 

Mijn naam is Cathérine Vergouw, geboren in 1978 te Amsterdam, opgegroeid in Muiden tot ik op mijn achttiende ging studeren in Amsterdam. 

 

Inmiddels leef ik samen met mijn gezin al meer dan 8 jaar met veel geluk en plezier in Noordwijk.

Waarom ik een gooi doe naar de lokale politiek? Dit komt onder andere voort uit mijn ervaringen met onder andere het zorgsysteem, waar het aan de ene kant gaat om de enorme regeldruk en het vele papierwerk. Maar dat aan de andere kant weer ten koste gaat van de handen aan het bed. En dat is zonde en kan beter geregeld worden.

Zelf ben ik een positivo, nieuwsgierig, energiek en loyaal. Geen heilig boontje, maar iemand die naast ratio ook een groot sociaal verantwoordelijkheidsgevoel heeft. Mijn gevoelsantenne staat altijd aan, en ik beoordeel ieder onderwerp op inhoud.

Uitgangspunt is samen met en naast elkaar leven in gezonde harmonie, met respect voor elkaars ideologie. Dat maakt ook de verbinding met Bruisend Noordwijk. Van dichtbij maakte ik de impact mee van de fusie op inwoners, ondernemers en verenigingen. Ik werd hierdoor geraakt en met onpartijdige afstand zag ik vooral een gebrek aan erkenning en waardering voor elkaar. Op veel beleidsterreinen zag ik ook een moeizame harmonisering tussen de vier dorpskernen. Dus toen Jaap de Moor een balletje opgooide voor het commissie-lidmaatschap Welzijn, zag ik kans om de politieke arena te gaan betreden en mij aan te sluiten bij een partij die opkomt voor de belangen van de gemeenschap in alle vier de dorpskernen. Eerlijk, fier, ‘n tikkeltje sarcastisch en nadruk op samenwerken; doen wat je moet doen voor een sterker Noordwijk. De gemeente is daarbij ook een aantrekkelijke bestemming voor gasten, die nu alleen maar meer en meer mag gaan bruisen voor alle bloedgroepen.